How do you open the Console ?

Blade of Darkness general discussion and game help forum. Discuss anything related to Severance / BoD (except modding, use the forum below) Note: Possible spoilers!

Moderators: Ade, prospero

Post Reply
Centurion
Whelp
Posts: 17
Joined: Fri Aug 08, 2008 6:05 pm

How do you open the Console ?

Post by Centurion »

<font face="Comic Sans MS">I'd like to know... please.</font id="Comic Sans MS">

big truck
Dragon
Posts: 103
Joined: Mon Dec 27, 2004 2:13 pm
Location: Canada
Contact:

Post by big truck »

[:)]

1/ Make a shortcup in your desktop,

2/ In the properties of the shortcut, enter in the field "Target":

<font color="beige">"C:\Codemasters\Blade of Darkness\Bin\Blade.exe" - console</font id="beige">

3/ Click on your shortcut, the game starts in mode console.

4/ Go at this link

http://blade-of-darkness.bigtruck-canad ... de_bab.htm

and you will see how to use your console.

[:)]

User avatar
prospero
Ancient Dragon
Posts: 1730
Joined: Wed Nov 21, 2001 1:42 am
Location: United Kingdom

Post by prospero »

How'ya doin BT? [:D]

btw. Centurion. To use the console properly you need to run in windowed mode. You can do this from the launcher by selecting 'window' instead of D3D and ticking the Windowed option.

btw2.When editing the shortcut filepath it must be exactly as BT has wriiten it. The space between the last " and -console is critical. And I think you can only do this in a shortcut to Blade.exe that you have created yourself and not the one automatically created when installing the game.

Centurion
Whelp
Posts: 17
Joined: Fri Aug 08, 2008 6:05 pm

Post by Centurion »

Thanks for responding BT.

Apparently, Windows will not allow your suggestion to be implemented.

I don't know what to do now.

Vasja
Dragon
Posts: 89
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:47 pm

Post by Vasja »

Bigtruck has come !

Code: Select all

"C:\Codemasters\Blade of Darkness\Bin\Blade.exe" - console
It is a hard defined path, any other PC may has it different to this path. So just add " -console" after
"...Blade.exe" and this will be enough.

Centurion
Whelp
Posts: 17
Joined: Fri Aug 08, 2008 6:05 pm

Post by Centurion »

The changes were accepted. It made no difference in game. Thanks anyway.


Edit: It may be we're thinking along different lines. My objective was to do things like adding all weapons to Character inventory.

big truck
Dragon
Posts: 103
Joined: Mon Dec 27, 2004 2:13 pm
Location: Canada
Contact:

Post by big truck »

[:)]

OK.

1/ Download this file,

http://blade-of-darkness.bigtruck-canad ... window.zip

unzip and place the file <font color="beige">Window.dll</font id="beige"> in this address:

C:\Codemasters\Blade of Darkness\Bin\Raster\<font color="beige">Window.dll</font id="beige">

2/ I've put a copy of my own shortcut here:

http://blade-of-darkness.bigtruck-canad ... onsole.lnk

D/L it and try it. It should work, as long as the installation path of your game is the default one, as the mine is. From my side, I've tested, when I D/L it from my site, it works and open the game with the console. As Pro said, <u>don't forget to set the "window" mode </u> by clicking on the button "setting" at the starting of the game. See also the pictures at this this link:

http://blade-of-darkness.bigtruck-canad ... nstall.htm

@Pro and Vasja: Hi Friends! [:D] A while I've not come posting here. I hope all is fine for you!

[:)]

Post Reply