mouse problem (help plz)

Blade of Darkness general discussion and game help forum. Discuss anything related to Severance / BoD (except modding, use the forum below) Note: Possible spoilers!

Moderators: Ade, prospero

seagon
Hatchling
Posts: 8
Joined: Tue Dec 25, 2007 6:54 pm
Location: Netherlands

mouse problem (help plz)

Postby seagon » Wed Dec 26, 2007 3:24 pm

hi all i am new but since i installed BOD on my comp winxp (same comp as i once had with win98 when BOD just worked fine) it just starts and i can choose my character [:)]
but when the map is loaded and i move my mouse slightly the camera just moves all around [}:)] and if i am fighting he sometimes wont even attack [?] (so i die very much[:(!])

please some one help me

it is not a problem with my mouse or my mousepath i tried with 3 other mouses and 2 other mousepaths

Vasja
Dragon
Posts: 89
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:47 pm

Postby Vasja » Wed Dec 26, 2007 11:49 pm

So, the problem is with your PC operational system ?
Right ? Check all DirectInput tests in DirectX diag-
nostic system - dxdiag.exe . What is your mouse sen-
sitivity, which are set by the WindowsXP ? Also, there
is a little tuning for mouse inside Blade's menu. Does
your Blade game run at a normal game speed ? Is there
any speed mod installed ?
Do you use USB interfaced mouse or usual serial one ?
Try all of it, this deal is not mortal.

seagon
Hatchling
Posts: 8
Joined: Tue Dec 25, 2007 6:54 pm
Location: Netherlands

Postby seagon » Fri Dec 28, 2007 4:38 pm

hey i tried all you said and i ajust the mouse speed but it still doesn`t work good
the camera doesn`t move all around enymore[:D] but he still sometimes wont attack[:(]

i got no speed mods and the game runs on normal speed

you got another idea[?]

caravel
Whelp
Posts: 34
Joined: Sun Jan 05, 2003 1:25 am
Location: United Kingdom

Postby caravel » Sun Dec 30, 2007 11:06 pm

It may be related to vsync make sure vsync is enabled in your graphics card options. Run all of the dxdiag tests and look out for any failures.

seagon
Hatchling
Posts: 8
Joined: Tue Dec 25, 2007 6:54 pm
Location: Netherlands

Postby seagon » Fri Jan 11, 2008 4:48 pm

hey caravel i tried what you said but it wont work i did all the dxdiag tests and tere were no failures[:)]
but it still doesn`t work good

caravel
Whelp
Posts: 34
Joined: Sun Jan 05, 2003 1:25 am
Location: United Kingdom

Postby caravel » Thu Jan 17, 2008 10:52 pm

Do you have any kind of mouse software running in the system tray? Are you sure vsync is enabled? Also test the game with the OpenGL render to see if the problem persists.

seagon
Hatchling
Posts: 8
Joined: Tue Dec 25, 2007 6:54 pm
Location: Netherlands

Postby seagon » Thu Jan 31, 2008 5:57 pm

caravel i tried to run the game with OpenGL and it doesn`t matter
and i am realy sure vsync is enabled[;)]

Vasja
Dragon
Posts: 89
Joined: Mon Sep 05, 2005 6:47 pm

Postby Vasja » Thu Jan 31, 2008 7:06 pm

Do you have any odd mouse thing with any other pro-
gram ? Do you have a complex mouse device ? USB con-
nected or infrared connected ? Blade is a usual
Direct Input 7 application and there were no problems
before.
But are there mouse problems ? Does your game run at a nor-
mal speed ?

seagon
Hatchling
Posts: 8
Joined: Tue Dec 25, 2007 6:54 pm
Location: Netherlands

Postby seagon » Fri Feb 01, 2008 7:02 pm

i have no problems or "odd mouse thing" with other programs and my mouse device is not complex[:)] and the game runs on normal speed
my mouse is USB connected

brian
Dragon
Posts: 107
Joined: Tue Mar 05, 2002 9:51 pm
Location: Australia

Postby brian » Fri Feb 01, 2008 8:43 pm

If you have any mouse-related software running, turn it off.
If your current mouse is USB try a serial mouse.
Try running the game in windowed mode.
Try running the game in different resolutions.
Try installing DirectX from BoD disk.
Try running BoD in different compatibility modes : win98, 95 or NT


Return to “Severance BoD: Help / Game Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron